Yoga Nidra


Op zoek naar rust en ontspanning??

Yoga Nidra is de rustigste, minder bekende maar wellicht meest krachtigste en herstellende vorm van yoga. Een ontspanningstechniek liggend op de rug (savasanna) zonder ingewikkelde yoga poses, onder begeleiding van mijn stem en achtergrondmuziek.

Yoga Nidra zijn twee woorden uit het Sanskriet (oude heilige taal die zijn oorsprong vindt in India) en betekenen ‘verbinden’ en ‘slaap’. Dit is tegelijkertijd een paradox; een uitdaging om wakker te blijven. In de rustige staat tussen slaap en waakzaamheid vertragen mind en lichaam en kom je tot diepe ontspanning en rust. Het gaat om het herstellen van je balans en ‘het weer opladen van je batterij’.

Yoga Nidra kan helpend zijn bij: (chronische) vermoeidheid, moeite met ontspannen, slaapproblemen, burn-out klachten, fysieke pijnen, emotionele overbelasting, angsten en denken in negatieve patronen.

Diepe rust, positieve energie, fysieke kracht, balans, creativiteit, zelfcompassie, voldoening, geluk, kracht en harmonie; dat alles draagt een ieder in zich mee, het lijkt in het dagelijks (hectische) leven wellicht een ver van je bed show maar gun het jezelf en merk hoe jij er dagelijks toegang toe kunt hebben en ervaar steeds meer geluk en innerlijke vrijheid!! Het is er altijd al, je hoeft het alleen maar terug te vinden.

Hoe werkt Yoga Nidra?

Yoga Nidra is eenvoudig en voor iedereen toegankelijk! Of je nou goed in je vel zit of juist veel stress ervaart of slecht slaapt, Yoga Nidra is laagdrempelig en kan iedereen leren ontspannen. Je leert je lichaam op een eenvoudige en bewuste manier te ontspannen door systematische oefeningen en visualisaties. Liggend op een mat, luisterend naar de begeleidende stem en muziek, werk je naar totale ontspanning op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.

Met Yoga Nidra kan je door o.a. focus op ademhaling en hartslag, spanningen die je wellicht onbewust vasthoudt, verwerken en laten verzachten.

Het parasympathische brein (zgn. rempedaal) wordt gestimuleerd en het vaak overbelastte sympathische brein (het zgn. gaspedaal) wordt tot rust gebracht.

Paardebloem, Hemel, Bloem, De Natuur, Zaden
Wat wil jij echt?

Tijdens een sessie kan je daardoor een uniek level van ontspanning bereiken, o.a. contact maken met je intuïtie, met je diepste wensen & verlangens en tot nieuwe inzichten komen. Een krachtige techniek in de Nidra sessies is een intentie zetten; uit het diepst van je hart gekomen wens of behoefte onderzoeken en visualiseren.

Er is nog veel meer te vertellen over de geweldige Deep Relax Yoga Nidra maar ik zou zeggen, kom het gerust eens ervaren of mail/bel voor meer informatie!

Ik geef, indien gewenst, tijdens sessies ook korte uitleg over o.a. de fysieke, neurologische-, hormonale-, psychologische werking en effecten.

Als je twijfelt, geen punt, ik heb ook getwijfeld en altijd gedacht: dat is niks voor mij maar o wat ben ik blij dat ik de moed had het gewoon eens te proberen. Ik geef geregeld eenmalige sessies van een uur waarin je kennis kan maken met deze Yoga Nidra vorm, je niets hoeft te vertellen of te delen, gewoon op je mat liggen en ervaren.

Yoga Nidra voor jezelf (1:1), per twee (bijv. collega/vriendin/zus/moeder) of in een groep; alles is mogelijk. Kijk voor de prijzen bij ‘tarieven”.

Bloemen, Plumeria, Lente, Natuur, White, Plantaardige
Er zijn slechts twee manieren om je leven te leiden; doen alsof niets een wonder is en doen alsof alles een wonder is (Albert Einstein).