Over..

Yoga Nidra docent en Mind-walk instructeur bij Inner Free

Een doenerige en denkerige ratio vrouw die graag bezig is met gedrag, willen begrijpen en verklaren, interacties, de (kleine) momenten, mooie dingen in het leven erkennen & vieren en met mensen inspireren. Veel willen, van betekenis willen zijn en het graag goed willen doen. Aanvankelijk veel ”in je hoofd leven” en tegenwoordig regelmatig af willen dalen van denken en doen naar voelen en ervaren.

Dat ben ik! Mijn naam is Petra van der Storm. Als kind opgegroeid in een klein, rustig en mooi dorp. Altijd al graag alles zelf willen doen, bezig met organiseren, met anderen zijn, buiten zijn, zwervers en jonge verdwaalde eendjes willen redden, ruimte en verdieping zoeken zowel in studies als in het leven zelf. Bij voorkeur op mijn eigen manier, vanuit mijn eigen kracht, graag in verbinding maar ook graag op mijzelf. Altijd op zoek naar ‘anders’ of meer, naar nieuwe uitdagingen en naar mogelijkheden op een systematische, analytische en doelgerichte manier. Vanuit een grote interesse naar het abstracte maar zeker ook naar het concrete; alles bekijken vanuit een metavisie en tegelijkertijd daarin mijn eigen praktische rol reflecterend meenemend om lerend verder vooruit te kunnen. In verbinding. Met mijzelf en met anderen. Maar ook met de natuur die zoveel rust en vrijheid biedt.

Natuur geeft rust. Mind-walk laat je kennismaken met die rust en met jouw eigen rust. Evenals yoga nidra.

In de rol als pedagoog (MEd, geregistreerd sociaal agoog, Registerplein) in het speciaal basisonderwijs ben ik altijd zoekend naar wat een ander (collega, kind, ouder of gezin) persoonlijk in het leven nodig heeft om prettig en haalbaar verder te kunnen leven en te ontwikkelen.

Denken van problemen in oplossingen. Van belemmeringen in uitdagingen. Van niet naar hoe wel en van ja maar naar ja en..

Gaandeweg in mijn leven wilde ik zgn. complexe gebeurtenissen, problemen, ziektes, diagnoses en stress benaderen als persoonlijke (leer-)vragen en uitdagingen. Zeker toen ik op een gegeven moment meer regisseur wilde zijn van mijn persoonlijke gezondheid(-suitdagingen) vanwege chronische pijn en ernstige vermoeidheid. Om van stilstand naar beweging te kunnen gaan. Van afhankelijkheid naar autonomie. Meer beweging, meer positieve energie, meer vanuit eigen kracht denkend wat voor mij steeds meer leidde tot een gevoel van zelfcompassie, harmonie en vrijheid. Inner free; vanuit innerlijke vrijheid naar meer vrijheidsbeleving in mijn directe omgeving en in de rest van het leven.

Ik ben van mening dat het leven er is om te ervaren, te leren, te ontwikkelen en om te genieten!

Na vele cognitieve uitdagingen via studies, cursussen en congressen maakte ik kennis, volledig uit mijn comfortzone, met Rainbow Tai Chi Chi Kung en later met Yoga Nidra. Dus van de modus van veel denken en doen naar de modus voelen en ervaren. Na enige twijfel, met name vanwege het voor mij onbekende terrein en pad, voelde ik al snel dat ik daarmee verder wilde en dat het mij zou helpen in het dagelijkse leven! Het Taoïsme bood mij veel praktische inzichten!

Door Tai Chi en later Yoga Nidra, leerde ik voor het eerst in mijn leven mijn altijd drukke mind ontspannen en resetten, mijn energie managen, goed te slapen (nooit verwacht..), mijn gezondheid vanuit eigen kracht benaderen, mijn ergernissen en zorgen omdenken en zo het te leven flowen! Dit was een openbaring voor mij, een totale mindswitch en een nieuwe start!!

Vanuit de reumatische klachten en fibromyalgie, volgde ik een revalidatietraject bij de reumakliniek. Dat bracht mij het inzicht dat ik meer van in mijn hoofd leven naar mijn gevoel mocht afdalen en trok voor mijzelf de conclusie meer vanuit mijn (oer-)kracht te willen gaan leven i.p.v overleven en strijden. Deep relax yoga nidra leerde mij mijn energie managen, vermoeidheid en pijn te overwinnen en te leven vanuit mijn kracht. De Deep Relax Yoga Nidra Teachertraining van House of Deep Relax van Eliane Bernhard, gaf mij de kennis, de vaardigheden en de moed om zelf ook Nidra sessies te willen gaan geven en resulteerde in de start van Inner free. Evenals Mind-walk; mindful bewegen in de natuur volgens mijn haalbaarheid en mogelijkheden zodat ik meer vertrouwen en fitheid terug kreeg. En dat voor mij als nuchtere vrouw die Tai Chi en Yoga toch altijd echt iets zweverigs vond en vooral iets voor anderen.

Het begint met durven experimenteren en met durven buiten je vertrouwde levenspatroon en comfortzone te stappen.

Gaandeweg in mijn walk of life ben ik verder zeer geïnspireerd, naast uiteraard de betekenisvolle mensen in mijn leven, door o.a. de Positieve psychologie (Seligman), Humble & Appreciative Inquiry ofwel waarderend onderzoeken (Schein), Persoonlijk leiderschap (Covey), Positive Behavior Support (Swpbs), Mindfulness & het Taoïsme (Mindfulness; Jon Kabat-Zinn & Tai Chi Chi Kung; Choy) en Yoga Nidra (Kamini Desai).

Naast mijn werk als orthopedagoog in het speciaal basisonderwijs verzorg ik met veel passie als Yoga Nidra docent bij Inner Free, Deep Relax Yoga Nidra sessies op locatie en als gecertificeerd Mind-walk instructeur diverse Mind-walk series en Mind-walk specials. Kom gerust eens kennismaken! Voel je vrij eventueel nog aanwezige vragen of twijfels met mij te delen per mail of app!

Hart, Mijn Houten Hart, Symbool, Liefde, Welkom